Dajana Proflor 100ml

Dajana Proflor 100ml
40,0 Kč
33,1 Kč bez DPH
Tento produkt nelze zakoupit
Dočasně nedostupné
Kód0005204
Produkt nebyl hodnocen
Popis

Hnojivý roztok pro výživu rostlin

Výživný přípravek pro rostliny ve Vašem akváriu. Hnojivo, které je rostlinami lehce přijímáno, vyznačuje se velmi efektivní pufrovací schopností a stabilizuje hodnotu pH v nádrži.

Dávkování: 10 ml na 50 l akvarijní vody.

Aplikace: V nových nádržích dávkujte 1x týdně, později 2x za měsíc.

Specifikace

Výživný přípravek pro rostliny ve Vašem akváriu. Při výrobě tohoto hnojiva je použito nejkvalitnějších surovin – lehce rozpustné formy dusíku, fosforu, draslíku, hořčíku, vápníku, dále obsahuje například důležité železo a bor. Proflor je typ hnojiva, které rostliny velmi lehce přijímají, vyznačuje se velmi efektivní pufrovací schopností a stabilizuje hodnotu pH v akváriu. Proflor obsahuje jedno z nejúčinnějších chelatizačních činidel – kyselinu etylendiaminotetraoctovou – EDTA, která váže kladně nabité stopové prvky (železo, zinek, mangan, měď) na molekuly organických sloučenin a vytváří komplexní sloučeniny, tzv. cheláty. Pevná vazba stopových prvků v chelátech zlepšuje jejich přijatelnost rostlinami a chrání je před nežádoucí chemickou vazbou s látkami, které mohou způsobit nevratnou blokaci jejich příjmu, např. fosforem a železem. Proflor obsahuje přebytek volné EDTA, která dodatečně umožňuje chelatizovat vápník, hořčík a železo v akvarijní vodě a tyto využít jako živiny. Tento proces současně snižuje tvrdost vody. Stopové prvky v nádrži jsou potom trvale přijímatelné rostlinami, bez ohledu na kvalitu akvarijní vody.

Upozornění

Přihnojování akvarijních rostlin je velmi důležité a věnujte mu zvýšenou pozornost, neboť domácí akvarijní prostředí se většinou podstatně liší od přírodních tropických vod a to především hodnotami pH a tvrdostí akvarijní vody, obsahem solí a ve většině případů absencí huminových látek. V akváriích s vodou tvrdou a s vyšším pH (zásaditou), rostliny přijímají hnojivé látky hůře. Pro zdárný růst rostlin ve Vašem akváriu doporučujeme, omezit vzduchování kameny, či strhávání vzduchu (přisávání) motorovými filtračními hlavicemi. Je velmi potřebné najít kompromis mezi potřebou kyslíku (O2) pro obyvatele akvária a současně docílit, aby se Vám nevytvářel oxid uhličitý (CO2), který je nezbytný pro optimální růst rostlin.

Velikost balení100 ml